top of page
PrecisionApplication_Field.jpg

NÖVÉNYVÉDELMI GÉPEK IDŐSZAKOS FELÜLVIZSGÁLATA

Az agrárminiszter 35/2019. (VII. 15.) AM rendelete módosította a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendeletet.  Az árutermelésben használt növényvédelmi gépeken – kivéve a kézi (ideértve a szórópisztolyos és lövellőcsöves), illetve háti növényvédelmi berendezéseket – az Európai Unió területén történt első forgalomba hozatalt követő első öt évben egy alkalommal, ezt követően háromévente időszakos műszaki felülvizsgálatot (a továbbiakban: felülvizsgálat) kell végezni. A felülvizsgálat MSZ EN ISO szabványok alapján történik 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet 35§ (2) bekezdése alapján.

A felülvizsgálaton megfelelt növényvédelmi gépen tanúsító matricát kell elhelyezni. A gyártási számmal nem rendelkező növényvédelmi gépeket a felülvizsgálat során egyedi azonosítóval kell ellátni úgy, hogy az a növényvédelmi géptől elválaszthatatlan módon kerüljön rögzítésre.

A termelők szempontjából a fentiek azt jelentik, hogy mostantól rendelkezniük kell, a felülvizsgálatról szóló bizonyítvánnyal mielőtt permeteznek.

Növényvédelmi gép felülvizsgálat: About
bottom of page